Laila Youssifou Daagt Jou Uit!

 

Laila Youssifou

Roeiverleden: 

Ik ben begonnen met roeien op mijn 15e bij RV Pampus in Almere. Daar heb ik twee jaar wedstrijd geroeid voordat ik ging studeren in Delft. Daar ben ik lid geworden bij D.S.R.V. Laga en daar roei ik sinds ik 17 ben voor. Sinds drie jaar ben ik ook onderdeel van het Aegon Nationaal RoeiTeam. 

Leeftijd: 

25

Wat betekent roeien voor jou?

Roeien op topniveau betekent heel hard trainen zodat je op het juiste moment kunt pieken. Wij trainen op dit moment twee tot drie keer per dag waarbij we afwisselen tussen duur-, kracht- en intensieve trainingen. Daarnaast moet je er natuurlijk voor zorgen dat je goed eet en veel rust hebt tussen je trainingen door.

Wat vind je leuk aan de Virtual Head of the River 2021? 

Een virtuele wedstrijd is een goede manier om jezelf te meten met anderen nu er geen evenementen plaats kunnen vinden. Het leuke aan een wedstrijd vind ik de spanning die het met zich meebrengt en het gevoel van optimaal willen presteren. Een groot voordeel van een virtuele Head of the River is natuurlijk dat je een segment kunt kiezen zonder bochten! Dat zal alle roeiers van buiten Amsterdam een flink aantal meters schelen.

Wie daag jij uit?

Maxime Veenhoven en alle studenten roeiverenigingen!