Floris Dorgelo Daagt Jou Uit!

 

Floris Dorgelo

Roeiverleden: 

Ik ben afgelopen september bij de Hoop begonnen met de basiscursus in een C1. Met mijn neus in de Corona-boter. Ik heb 2x per week getraind en mijn S1 bevoegdheid gehaald. Nu roei ik veel in de C1 om de S2 bevoegdheid te halen, zodat ik de overstap naar de skiff en big blades kan maken. Zodra het weer mag, zou ik ook graag willen leren boordroeien. Zo’n acht ziet er machtig uit!

Leeftijd: 

28

Wat betekent roeien voor jou?

Het is een meditatieve manier van sporten. Om in de vroege ochtend op het stille water tussen de flarden mist met een oranje opgaande zon te roeien heeft iets magisch. De mooiste manier om je dag te beginnen. Mijn vader was een fanatiek roeier en coach. Hij won ooit 2x de Head. Met de lichte 8 van Laga en later met de 50+ ploeg van ‘t Spaarne. Hij was zo blij dat ik begon. Hij coacht mij nu vanaf de kant (zie foto).

Wat vind je leuk aan de Virtual Head of the River 2021? 

Een fantastische uitkomst dat je echt kan roeien in een virtueel evenement, met een element van wedstrijd ook al roei je alleen. Na alle verhalen van mijn vader kan ik nu ook aan de mythische Head meedoen! Virtueel. Door deze heroïsche verhalen ben ik gebrand op een goede tijd!

In welk veld doe jij mee?

In een C1 4km. En dan volgend jaar hopelijk de echte Skiffhead.

Wie daag jij uit?

Ik daag alle beginnende roeiers uit. Doe gewoon mee, dan heb ik meer competitie!