Stephan Bon Daagt Jou Uit!

 

Stephan Bon

Roeiverleden: 

In 1987 ben ik begonnen bij Laga in Delft, o.a. Oude Vier. Diverse deelnames aan WorldCup, FISU-WK (combi met Nereus-8 en eigen 4-: 2x zilver) en finale Prince Philip Cup (4+) gevaren op Henley. Door verhuizing naar Amsterdam ben ik lid geworden bij De Hoop. Daar ben ik in een mooie ploeg gekomen, die in 1996 vooraan voer op Heineken en Head in het jongste Master veld. Ik ben gestopt met roeien tussen 1998 en 2013. Heb veel gezeild in die tijd. Ik ben weer gaan roeien bij De Hoop in de ploeg van oud-coach Frans van der Zee. De ambities en trainingsmomenten namen toe. De laatste jaren varen we steeds vaker vooraan in ons Masters veld. Ook bij internationale wedstrijden.

Leeftijd: 

53

Wat betekent roeien voor jou?

Roeien en de ploeg gaan hand in hand. Sportief op het water gecombineerd met sociale activiteiten op de kant. Met Corona is het lastiger. Gelukkig niet voor mij. Ik ben sinds de lockdown nog wat meer gaan trainen en dat bevalt goed. De combinatie skiffen, ergometer op zolder en fietsen na het thuiswerk is een goede combinatie voor verdere opbouw van de conditie. Maar ik kan niet wachten tot we weer in de 4 of 8 kunnen varen.

Wat vind je leuk aan de Virtual Head of the River 2021? 

Een prima alternatief voor de voorjaarswedstrijden. Alhoewel je het opzwepende ploegaspect moet missen. Naast roeien doe ik ook mee met 8km ergometeren en fietsen. Jammer dat er geen gecombineerde uitslag mogelijk is. Ik vind het 2 weken lang jezelf proberen te verbeteren erg leuk en stimulerend. Ik ben heel erg benieuwd wie er allemaal mee gaan doen!

In welk veld doe jij mee?

Skiff, fietsen en ergometeren.

Wie daag jij uit?

Mijn ploeggenoten als eerste, daarnaast andere Hoop-leden en mijn 'normale' tegenstanders in het HVD veld van oa. De Laak, De Maas, Het Spaarne, Rijnland en Tromp.