Marijke Zeekant Daagt Jou Uit!

 

Marijke Zeekant

Roeiverleden: 

Roeien heb ik ooit geleerd op de ALO als keuzevak. Daardoor kon ik bij Okeanos in de herfst van 1982 snel in een wedstrijdploeg stappen en zo werd 1983 mijn 1e wedstrijdseizoen in een gestuurde dubbelvier. Wel was ik al 26 jaar! Van 1985-1990 maakte ik deel uit van de Nederland ploeg. Bijna altijd in de dubbelvier met Jos Compaan. Wij haalden Brons op het WK in 1986 en deden mee aan de OS in 1988 in Seoul. Vanaf 1992 roei ik met de Willem 3 Compaan-8 voor de Head en de Heineken. Ook de skiffhead is een favoriete wedstrijd van mij. Met de acht hebben we uitstapjes gemaakt naar wedstrijden in het buitenland: Berlijn, Brugge, London, Boston! Naast het roeien ben ik in 1992 begonnen met triathlon en ook daar kwam ik in de Nederlands lange afstandsploeg met deelnames aan EK's en WK's. Nu inmiddels al jaren in de master categorieën uiteraard en doe ik geen hele triathlons meer. Drie keer de Ironman op Hawaii was wel een heel mooie ervaring.   

Leeftijd: 

64

Wat betekent roeien voor jou?

Vrijheid, uitdaging, er valt altijd wat te leren en verbeteren. Je bent nooit klaar. Verder natuurlijk het buiten sporten en vooral de gezelligheid van onze ploeg. Helaas moeten we dat nu missen.

Wat vind je leuk aan de Virtual Head of the River 2021? 

In deze tijd is het natuurlijk leuk om af en toe een doel te hebben. Je traint wel, maar het is wel heel fijn om echt even wat specifiekers en wedstrijd-achtigs te doen. Je wil toch een goede tijd neerzetten en je best doen. Daar hou ik wel van.

In welk veld doe jij mee?

In de Skiff en dan ga ik voor de 8 km en wellicht ook nog een keer de 4 km.

Wie daag jij uit?

Ik daag Anita Meiland en Marieke van Holten en alle 50+ dames van Nederland uit!