David Zeelenberg Daagt Jou Uit!

 

David Zeelenberg

Roeiverleden: 

Ik roei al 8 jaar. Eerst bij Roeivalidatie in Rotterdam en daarna bij Rijnland in Leiden. Sinds 5 jaar roei ik bij Willem 3 omdat ik wat meer gefocust wilde gaan trainen in plaats van recreatief. Ik heb meegedaan aan de Amsterdam World Ergohead en dat vond ik zo leuk dat ik op zoek ben gegaan naar andere uitdagingen. Ik was aan het trainen voor de Skiffhead maar helaas ging die niet door. De Virtual Head of the River 2021 gelukkig wel. 

Leeftijd: 

23

Wat betekent roeien voor jou?

Roeien betekent voor mij vooral ontspanning. Dit is de enige sport waarbij ik de minste last heb van mijn handicap. Voor roeien deed ik ook aan andere teamsporten waaronder rolstoelbasketbal. Daarbij kreeg ik heel veel last van mijn spieren. Bij roeien heb ik daar veel minder last van. Verder geniet ik van de vrijheid om zelf buiten te kunnen sporten. Ik heb een goede klik met mijn coach Martin Lauriks en dat maakt het roeien extra leuk. 

Wat vind je leuk aan de Virtual Head of the River 2021? 

Dat jullie gezocht hebben naar mogelijkheden. Als het niet kan zoals het gaat dan moeten we het maar doen zoals het kan. Dat sprak mij enorm aan en ik dacht: ‘waarom zou ik er niet aan meedoen?’

In welk veld doe jij mee?

In de skiff.

Wie daag jij uit?

Ik daag alle para-wedstrijdroeiers uit om mee te doen. Ik kom eraan!