Nico Rienks Daagt Jou Uit!

 

Nico Rienks

Roeiverleden: 

Sinds mijn 17e heb ik gemiddeld genomen wel bijna dagelijks gesport en meestal in de boot. Bij de Zwolsche heb ik roeien geleerd en daarna was ik lid bij Okeanos en nog steeds bij Willem 3. Mijn meest aansprekende prestaties zijn: Seoul 1988, Goud met Ronald Florijn in de dubbeltwee, Wenen 1991, Wereldkampioen in de dubbeltwee met Henk Jan Zwolle en 1996 Atlanta Goud in de Holland acht.

Leeftijd: 

59

Wat betekent roeien voor jou?

Het is een belangrijk deel van mijn leven. Een soort levenswijze waar ik veel vrienden en bekenden aan overgehouden heb. In 1984 heb ik in Los Angeles mijn echtgenote Harriet van Ettekoven opgedaan. Mijn zonen Rik en Ralf proberen ook de Olympische Spelen te halen.

Wat vind je leuk aan de Virtual Head of the River 2021? 

Het voordeel is dat er voor elk wat wils is omdat je uit verschillende activiteiten kunt kiezen. Wat jammer is, is dat de reguliere Head voor ons eigenlijk altijd een soort reünie is met de eigen ploeggenoten maar zeker ook met veel tegenstanders. Dat kan nu niet. Wat nu leuk is, is dat je toch een uitdaging hebt om te kijken of je nog een beetje getraind bent.

In welk veld doe jij mee?

Het liefst wil ik met Rik en Ralf in de vier maar dat willen zij vast niet. Dus dan moet ik maar met Harriet in een dubbeltwee om een kans te maken. De skiff win ik namelijk nooit.

Wie daag jij uit?

Ik daag Henk Jan en Tessa Zwolle-Appeldoorn en alle koppels van Nederland uit!