Kelly Matheson

Rowing experience: 

My university started up a competitive rowing club during my last year of studies. So, I joined for a season only having the opportunity to compete in two regattas. I didn’t row again until September of 2016 when I joined Willem III. For the many years in between, I rowed white water rafts or kayaked of some of the most iconic stretches of rivers in the United States including the Green, San Juan, Metolius, McKenzie, Skykomish, Snake, Lochsa, and my favorite of all, the Colorado River through the Grand Canyon.

Age: 

53

What does rowing mean to you?

For me rowing is balance. The boat always lets me know if I am having a great day or a tougher one. And whenever it’s a tougher one, being on the water always brings my focus back and allows me to be in the present. I also love rowing because Willem III is like a second family and it’s simply fun!

What do you like about the Virtual Head of the River 2021? 

Since I row for balance, fun, and health and not competitively, the Virtual Head is a fun and easy way to bring in a bit of competition to my rowing. Not only competition with fellow rowers but also with myself. I just started rowing in a skiff last fall and if it weren’t for the Virtual Head, I really doubt I would have pushed myself to row 8 km on my first time out this spring!

Laatst aangepast op vrijdag, 02 april 2021 09:07

 

Pien Siermann

Roeiverleden: 

Iets meer dan een jaar geleden was ik bij een open dag van MWC en daarna ben ik samen met mijn schoolvriendin Rebecca Vignali gaan roeien. Sindsdien hebben wij pas één wedstrijd geroeid. Dit was een regiowedstrijd in Breda. De rest ging niet door vanwege het weer en corona. Ook hebben wij met school mee gedaan met de 500 m ergometer van de NKIR.

Leeftijd: 

17

Wat betekent roeien voor jou?

Voor mij is de gezelligheid in de boot het belangrijkste. Maar toch ook wel het opzoeken van je grenzen tijdens de ergometertraining en een wedstrijd natuurlijk.

Wat vind je leuk aan de Virtual Head of the River 2021? 

Doordat je nu op je eigen terrein en eigen water een race roeit is het veel toegankelijker voor iedereen. Als je nog niet veel ervaring hebt dan kan een race met heel veel boten heel spannend zijn. Dit is dus een hele leuke manier om toch een race te doen, op je eigen terrein en binnen je eigen comfort zone.

Laatst aangepast op dinsdag, 30 maart 2021 13:38

 

Tessa Appeldoorn

Roeiverleden: 

Doordat mijn ouders bij Viking roeiden (en nog steeds)  was ik als kind vaak op de club. Op een gegeven moment kwamen ze bij de Jeugd iemand tekort en zo mocht ik op mijn 9e het bootje vullen. Wat ik nu heel bijzonder vindt maar toen heel gewoon was dat wij Jeugd demonstraties gaven op de Oude Gracht waarbij we allerlei kunstjes deden in de Skiff. Overstappen naar een andere Skiff, op je hoofd staan, staan in de boot met losse handen en vooral wiebelen etc. Kan ik iedereen aanraden voor de bootbalans. Met 14 jaar ben ik gaan wedstrijdroeien. Mijn zilveren Olympische medaille in de damesacht in Sydney was wel één van mijn hoogtepunten. Goud in Luzern 1995 met de D8+ ook. Dat was ook een van mijn mooiste races. Maar mijn mooiste jaar was om in 1994 bij het Nederlands Team te komen en dat we met de D4- veel medailles wonnen en baanrecords roeiden. We waren onwetend en onbevangen!  

Leeftijd: 

47

Wat betekent roeien voor jou?

Lekker met plezier bewegen, buiten, uitdagend, gezellig en gevarieerd. De vele vriendschappen, reizen en bijzondere momenten. Wat mij enorm aanspreekt zijn de uitersten. Weer en wind trotseren en strak water, euforisch zijn en enorm gefrustreerd raken.  De uitdaging is om net zolang aan jezelf te werken of aan het team tot het in balans is en dat je tot die ene goede prestatie komt op het moment dat jij (en je ploeg) wil dat het er is.

Wat vind je leuk aan de Virtual Head of the River 2021? 

Ik heb vanaf 1987 de Head geroeid en dat blijft mijn favoriet. Maar in deze tijd is het leuk om de strijd met jezelf aan te gaan. En als mensen iets organiseren dan vind ik dat je zo’n initiatief moet steunen en proberen mee te doen. Geen smoesjes :-)

Laatst aangepast op maandag, 29 maart 2021 23:01

 

Skøll Dames Club 8 

Roeiverleden: 

De meiden in ons team hebben uiteenlopende roei-ervaring. Sommigen van ons zijn dit jaar pas begonnen met roeien, anderen roeien al langer bij Skøll en we hebben zelfs een paar meiden die jeugdroeiers waren. 

Leeftijd: 

18-23

Wat betekent roeien voor jullie?

Roeien is voor ons een manier om je verbonden te voelen met anderen. Het samen trainen, plezier maken en af en toe ook afzien schept een band. Zeker in deze tijd betekent dit erg veel voor ons en we zijn dan ook erg blij dat we sinds kort eindelijk met zijn allen in de acht mogen roeien. We kunnen nu samen naar wedstrijden toeleven en lekker fanatiek trainen op de Amstel. De trainingen bieden zowel een fysieke als sociale uitlaatklep die erg welkom is nu de meesten van ons alleen online onderwijs volgen.

Wat vinden jullie leuk aan de Virtual Head of the River 2021? 

We vinden de Virtual Head of the River leuk omdat de Head normaal gesproken dé wedstrijd is voor onze vereniging. We hebben dan namelijk het voordeel dat we op ons eigen water zijn en dat onze stuurtjes de bochten kennen als geen ander. We waren dan ook erg enthousiast dat dit de eerste wedstrijd was waar we naartoe konden gaan werken.

Laatst aangepast op zondag, 28 maart 2021 18:39

 

Frans Göbel

Roeiverleden: 

Ben als 12 jarig jochie begonnen met roeien bij De Hoop en roei daar nog steeds met veel plezier. Als 17-jarig jeugdlid won ik al eens de Skiffhead. Later volgden in 1989 en 1990 nog 2 wereldtitels en een record aan 12 Skiffhead overwinningen, als meest in het oog springende prestaties. Frans wordt met recht de Keizer van de Amstel genoemd.

Leeftijd: 

61

Wat betekent roeien voor jou?

Vooral ontspanning en mijn hoofd leeg maken.

Wat vind je leuk aan de Virtual Head of the River 2021? 

Dat iedereen, van beginnend roeier tot wedstrijdtopper, van jong tot oud, wordt aangezet tot bewegen in deze lastige tijd.

Laatst aangepast op zaterdag, 27 maart 2021 21:36

 

Laila Youssifou

Roeiverleden: 

Ik ben begonnen met roeien op mijn 15e bij RV Pampus in Almere. Daar heb ik twee jaar wedstrijd geroeid voordat ik ging studeren in Delft. Daar ben ik lid geworden bij D.S.R.V. Laga en daar roei ik sinds ik 17 ben voor. Sinds drie jaar ben ik ook onderdeel van het Aegon Nationaal RoeiTeam. 

Leeftijd: 

25

Wat betekent roeien voor jou?

Roeien op topniveau betekent heel hard trainen zodat je op het juiste moment kunt pieken. Wij trainen op dit moment twee tot drie keer per dag waarbij we afwisselen tussen duur-, kracht- en intensieve trainingen. Daarnaast moet je er natuurlijk voor zorgen dat je goed eet en veel rust hebt tussen je trainingen door.

Wat vind je leuk aan de Virtual Head of the River 2021? 

Een virtuele wedstrijd is een goede manier om jezelf te meten met anderen nu er geen evenementen plaats kunnen vinden. Het leuke aan een wedstrijd vind ik de spanning die het met zich meebrengt en het gevoel van optimaal willen presteren. Een groot voordeel van een virtuele Head of the River is natuurlijk dat je een segment kunt kiezen zonder bochten! Dat zal alle roeiers van buiten Amsterdam een flink aantal meters schelen.

Laatst aangepast op donderdag, 25 maart 2021 22:27

 

Heidi and David Miege

Rowing experience: 

My name is Heidi and I row with the Shuswap Rowing and Paddling Club in Salmon Arm, British Columbia, Canada. I started rowing in 2018, when I was 11 years old. I have raced in a few local races, usually with my dad, David. He rowed at varsity, national and international levels from 1985 to 1992. In 1992 he won 2 medals at the Pan American Games in Havana, Cuba, representing Canada.

Age: 

14 and 55

What does rowing mean to you?

For us it is a special way to spend time together. In the winter, I am a member of the local cross-country ski team, and Dad is one of my coaches. When the ice is gone from our lake, we start our rowing practices. We are lucky to live in a beautiful place with many fun activities to do in all seasons.

What do you like about the Virtual Head of the River 2021? 

We were not able to do any racing last year, so this is our first event in a long time.  Even though we will be on our own lake, it feels very nice to be able to connect to other people across the world in the rowing community.

Laatst aangepast op woensdag, 24 maart 2021 21:43

 

Stephan Bon

Roeiverleden: 

In 1987 ben ik begonnen bij Laga in Delft, o.a. Oude Vier. Diverse deelnames aan WorldCup, FISU-WK (combi met Nereus-8 en eigen 4-: 2x zilver) en finale Prince Philip Cup (4+) gevaren op Henley. Door verhuizing naar Amsterdam ben ik lid geworden bij De Hoop. Daar ben ik in een mooie ploeg gekomen, die in 1996 vooraan voer op Heineken en Head in het jongste Master veld. Ik ben gestopt met roeien tussen 1998 en 2013. Heb veel gezeild in die tijd. Ik ben weer gaan roeien bij De Hoop in de ploeg van oud-coach Frans van der Zee. De ambities en trainingsmomenten namen toe. De laatste jaren varen we steeds vaker vooraan in ons Masters veld. Ook bij internationale wedstrijden.

Leeftijd: 

53

Wat betekent roeien voor jou?

Roeien en de ploeg gaan hand in hand. Sportief op het water gecombineerd met sociale activiteiten op de kant. Met Corona is het lastiger. Gelukkig niet voor mij. Ik ben sinds de lockdown nog wat meer gaan trainen en dat bevalt goed. De combinatie skiffen, ergometer op zolder en fietsen na het thuiswerk is een goede combinatie voor verdere opbouw van de conditie. Maar ik kan niet wachten tot we weer in de 4 of 8 kunnen varen.

Wat vind je leuk aan de Virtual Head of the River 2021? 

Een prima alternatief voor de voorjaarswedstrijden. Alhoewel je het opzwepende ploegaspect moet missen. Naast roeien doe ik ook mee met 8km ergometeren en fietsen. Jammer dat er geen gecombineerde uitslag mogelijk is. Ik vind het 2 weken lang jezelf proberen te verbeteren erg leuk en stimulerend. Ik ben heel erg benieuwd wie er allemaal mee gaan doen!

Laatst aangepast op dinsdag, 23 maart 2021 22:33

 

Janny Reuvers

Roeiverleden: 

Mijn hele leven heb ik veel gevoetbald. Dat was mijn lust en leven en ik zat zelfs in de selectie. Met oudjaar in 1988-1989 heb ik een ernstig auto-ongeluk gehad waardoor ik blijvend beperkt ben geraakt. Daarna heb ik 10 jaar niet gesport en alleen maar aan mijn lichaam gewerkt. De drempel was voor mij te hoog om naar een sportschool te gaan. Een vriendin heeft mij daarbij geholpen. Door een landelijke oproep van Edwin Vermetten (Dudok Van Heel) kwam ik op het idee om echt te gaan roeien in plaats van in de fitness. Na lang zoeken kwam ik via de coach van Edwin, die ik inmiddels had leren kennen, zes jaar geleden bij Martin Lauriks en Leendert van Dis terecht. Martin zei: Janny jij hebt het in je! Sindsdien roei ik met heel veel plezier bij Willem 3.

Leeftijd: 

52

Wat betekent roeien voor jou?

Mijn hele leven heb ik veel gevoetbald. Dat was mijn lust en leven en ik zat zelfs in de selectie. Met oudjaar in 1988-1989 heb ik een ernstig auto-ongeluk gehad waardoor ik blijvend beperkt ben geraakt. Daarna heb ik 10 jaar niet gesport en alleen maar aan mijn lichaam gewerkt. De drempel was voor mij te hoog om naar een sportschool te gaan. Een vriendin heeft mij daarbij geholpen. Door een landelijke oproep van Edwin Vermetten (Dudok Van Heel) kwam ik op het idee om echt te gaan roeien in plaats van in de fitness. Na lang zoeken kwam ik via de coach van Edwin, die ik inmiddels had leren kennen, zes jaar geleden bij Martin Lauriks en Leendert van Dis terecht. Martin zei: Janny jij hebt het in je! Sindsdien roei ik met heel veel plezier bij Willem 3. 

Wat vind je leuk aan de Virtual Head of the River 2021? 

Roeien vind ik leuk en alles wat daarbij komt vind ik meegenomen. Als ik aan een wedstrijd mee doe wil ik er alles aan doen om te winnen. Op dit moment heb ik een blessure waardoor ik niet voluit durf te roeien. Maar bij de Virtual Head of the River 2021 is dat gelukkig geen probleem.

Laatst aangepast op maandag, 22 maart 2021 20:46

 

Floris Dorgelo

Roeiverleden: 

Ik ben afgelopen september bij de Hoop begonnen met de basiscursus in een C1. Met mijn neus in de Corona-boter. Ik heb 2x per week getraind en mijn S1 bevoegdheid gehaald. Nu roei ik veel in de C1 om de S2 bevoegdheid te halen, zodat ik de overstap naar de skiff en big blades kan maken. Zodra het weer mag, zou ik ook graag willen leren boordroeien. Zo’n acht ziet er machtig uit!

Leeftijd: 

28

Wat betekent roeien voor jou?

Het is een meditatieve manier van sporten. Om in de vroege ochtend op het stille water tussen de flarden mist met een oranje opgaande zon te roeien heeft iets magisch. De mooiste manier om je dag te beginnen. Mijn vader was een fanatiek roeier en coach. Hij won ooit 2x de Head. Met de lichte 8 van Laga en later met de 50+ ploeg van ‘t Spaarne. Hij was zo blij dat ik begon. Hij coacht mij nu vanaf de kant (zie foto).

Wat vind je leuk aan de Virtual Head of the River 2021? 

Een fantastische uitkomst dat je echt kan roeien in een virtueel evenement, met een element van wedstrijd ook al roei je alleen. Na alle verhalen van mijn vader kan ik nu ook aan de mythische Head meedoen! Virtueel. Door deze heroïsche verhalen ben ik gebrand op een goede tijd!

Laatst aangepast op vrijdag, 19 maart 2021 18:49