maandag, 04 oktober 2021 20:00

Mooie opbrengst Virtual Head voor het Fonds Gehandicaptensport 

De deelnemers aan de Virtual Head of the River 2021 hebben afgelopen voorjaar, aangevuld met een kleine gift van de wedstrijdorganiserende verenigingen, enthousiast het mooie bedrag van 1000 euro bij elkaar gesport. Het bedrag resteerde na aftrek van de kosten uit de vrijwillige bijdrage van de deelnemers. 

Op 3 September j.l. overhandigde de organisatie van de Virtual Head 2021 de cheque tijdens een feestelijke bijeenkomst aan Debby IJpma en Janny Reuvers, die namens het Fonds Gehandicaptensport en de deelnemers aanwezig waren.

Debby IJpma zal binnen het Fonds een specifieke bestemming zoeken voor het bedrag, zodat het besteed wordt aan een voorziening voor roeiers met een beperking.

De Virtual Head of the River 2021 werd als virtueel sportevenement afgelopen voorjaar voor het eerst georganiseerd als alternatief voor de vanwege Corona wederom afgelaste langebaan wedstrijden op de Amstel. Roeiers, indoorroeiers, fietsers en hardlopers konden op en om het eigen roeiwater een afstand van 4 of 8 kilometer afleggen. Bijna 700 sporters uit Nederland en daarbuiten namen aan deze geslaagde virtuele krachtmeting deel.

De organisatoren waren de wedstrijdcommissies van de Head of the River Amstel (A.R.B. en R.V. Willem III) en van de Skiffhead & Jeugd- en Tweehead (K.A.R. & Z.V. De Hoop). 

 

Debby IJpma van het Fonds Gehandicaptensport (links) neemt de cheque in ontvangst van deelneemster Janny Reuvers (Willem III)

 

Laatst aangepast op maandag, 04 oktober 2021 20:34